BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
There was an error in this gadget

Friday, September 24, 2010

Simple Highlight


Very simple highlight yet it take days to think out the idea. Customer kata taknak terlalu penuh maniknya kerana taknak nampak mcm mak datin sangat. i try not to use sequin but it dont look nice. so...terpksa jugala guna sequin supaya bunganya timbul. Nasib baik customer berpuas ati and nk antar lagi baju. Thanks 4 ur support. ;)

Monday, June 7, 2010

Crumble EGG..

Crumble design memang sudah sangat popular dalam dunia sulaman manik. Design yang diilhamkan dr pepari design ini mmg sgt menarik.Saya tidak pernah terlintas untuk belajar menjahit design ni sebab saya rasa ia perlukan kreativiti.Sesuatu yang tidak ada dalam diri sya. Tapi atas permintaan one of my BFF, saya belajar la jugak. Belum siap sepenuhnya. Just untuk tatapan yang menyinggah. Hmm..mengapa saya namakan crumble saya sebagai crumble egg?

Maaf ya Puan Umi, bkn mau merosakkan nama design anda. Salahkan kawan sy yang memanggil design anda sebagai scramble dan bukannya crumble.Kebtulan pulak baju ni warnanya kuning.Jadi terhasilla crumble EGG..hehehehe.So happy viewing ;)

Wednesday, June 2, 2010

Lady In Turquoise

I just use 2 color for this clotheS.Various blue and green color. I'm sure you guys already figure out what color will you get if you combine this 2 color. So i present to you...Lady In Turquoise...;)
Happy viewing..;)

Thursday, May 13, 2010

Transformation to pink lady..2nd chapter..


Ini la dia baju yg telah diubah..dari manik2 color hitam kepada color pink.Saya takde mengaplikasikan sebarang design yang baru pada baju ni.Cuma guna bunga2 kecik, kristal n manik tabur.Punyela berdebar2 nk tau reaksi membe...smpaikan saya tak benarkan dia bukak baju tu di depan saya..heheheh. Tapi alhamdulilah...dia berpuas hati.lega..;)

Tuesday, May 11, 2010

Transformation to Pinky Lady..

My first tempahan..tapi jangan salah faham...manik2 dlm gambar ni bukan saya yang jahit nye..
ini dah siap beli di kedai..cuma pemilik baju mintak gantikan manik2 hitam tu..sebab tema majlisnye adalah pink.Mase dapat baju ni..garu kepala la jugak..tak yakin langsung dengan kemampuan sendiri.Al-maklumla...budak bru belajar.Tapi...sebab dah janji..kena la wat gak.
saya sudah berjaya menyiapkan bajunye..tapi takdapat ditayangkan lagi.Kalau sudah diberi keizinan..insyaAllah..akan saya tayangkan.To my fren...LIN....THANKS A LOT...kerana percaya kat ak. ;)

Tuesday, April 20, 2010

Bidadari dari Kak Bie


Ini hadiah dari salah seorang beader. Bidadari namanya. sgt cantik n ceria. tak sangka blog saya juga dijadikan rujukan. anyway..thx a lot kak bie..;)
Ini blog kak bie...leh jenguk2 blog dia...

Friday, April 9, 2010

just to share

http://malaysia.youthsays.com/users/272636/invite

just to share.ini adalah website survey untuk semua.jika mencapai thap tertentu anda akan mendapat hadiah dari pihak youth. just klik pada link di atas ;)

ini dah lari topik nih...tapi takperla ye..jahitan manik saya belum ada yg baru. cuma sedang cuba2 mereka design baru.wish me luck ;)

Saturday, March 13, 2010





Design pua kumbu.tak pasti siapa yang mengilhamkannya.enjoy the pic ;)

Tuesday, February 16, 2010

Mcm kenal? yup..ini design kak nora. Ak dah lame teringin nk try jahit design ni. cuti raya cina ak spend utk wat design nih...tapi tak siap lg sbb kehabisan batu crystal.huh..esok kena la p memborong kat kedai manik..ngeeee....



Sunday, February 14, 2010



ini design yang ak adaptasi dr corak tudung ak...mula2 ak letak batu crystal color merah.

tapi nmpak pelik pulak...so ak tukar ke manik beras color krim..dah siap...;)

Wednesday, January 20, 2010





ini di antara jahitan2 yang ak buat sdri.msh blm berapa kemas lg..tapi..boleh la ekk..hehehe

Saturday, January 16, 2010

dah siap...tapi bru satu lengan jekk. Ada lg satu lengan yg perlu disiapkan dalam mase 2mgu nih.

tapi..alhamdulilah..ak dpt feedback yang baik dr kawan2 ak.hehehe.tapi jujur ak agak tak puas ati..sbb baju ni tak dijahit dgn baik. ak jadi tak berminat nk siapkan lagi satu lengan tuh.tapii..kalo nk bukak blk manik ni..mmg ak nangis laaa.jd nk taknak kena la siapkan jugak..huhuhu.semoga ak mendapt kerajinan untuk menyiapkannya..Amin..

Sunday, January 10, 2010


this one is stil in progress. Msh menungu manik yg ak order smpai. ini baju ak untuk dipkai mse wedding my very besfren. tak pasti sempat siap ke tak. but jahit manik tabur is sooooo..boring...tambah lg kain yg dipilih teramatla lembut...tapi bila dah siap..sukeeeenyeee..tgk bling2nyeee..;)

Tuesday, January 5, 2010


ini tudung bawal kosong yang ak bli kt care4.kunun2 nk pakai p opis..tapi lepas siap jahit bru perasan yg tudung ni dah koyak rupenya.haiyoooo...sbr jela. wpun dah repair bhgian yg koyak stil ak takle pkai krn material tudung ni sgt lembut dan tak le nk dibentuk.jd wat perhiasan dlm almari jela.hehehe