BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
There was an error in this gadget

Sunday, May 15, 2011



teman sejati mengerti ketika kamu berkata 'ak lupa'
menunggu selamanya ketika kamu berkata 'tunggu sebentar'
tetap tinggal ketika kamu berkata 'tinggalkan ak sendiri'

mencintai juga bukan la bagaimana kamu melupakan dia
bila ia berbuat kesalahan, melainkan bagaimana kamu memaafkannya.
bukanlah bagaimana kamu mendengarkan, melainkan bagaimana kamu mengerti.
bukan la apa yang kamu lihat,melainkan bagaimana kamu rasa,
bukan la bagaimana kamu melepaskan,melainkan bagaimana kamu bertahan,

namun bila kau benar2 mencintai seseorang,
jangan lepaskan dia,
bila dia tidak membalasmu,
barangkali dia tengah ragu dan mencari,
jangan percaya bahawa melepaskan
bearti kamu benar2 mencintai tanpa suatu balasan,
tetapi berjuangla untuk cintamu

kadang kala,orang yang paling mencintaimu adalah orang
yang tak pernah menyatakan cinta padamu,
kerana takut kau berpaling dan memberi jarak
dan bila suatu saat ia pergi,
kau akan menyedari ia adalah cinta yang tidak kamu sedari.

Tuesday, April 5, 2011

Just to share

kesian blog ni. lama sungguh terbiar. malas rasanya nk update. nk bercerita tak reti pulak. tapi arini rasa nk share pakej2 yg sy dpt sejak menjahit manik :-


1. bahu teramat la mudah lenguh dan sakit.hadap laptop takle lebih 1jam,lebih jer bahu akan sakit.yang peliknye bila bahu dh lenguh ...kepala terus pusing dan mula rasa mual nk muntah. mcm pregnant la pulok...huhuh.

2. sejak menjahit manik, salonpas dan minyak cap kapak dan segala jenis minyak angin menjadi teman setia saya. Semua ni untuk melawan lenguh bahu dan sakit.

3. saya juga sudah mendapt gastrik kronik ( kronik kerr???? ) dan terpaksa sarapan every morning dan lgsg takle makn lambat.lambat sikit jerr...abehlaaa satu ari sakit.

Letih hadap sakit. dah mcm org tua la pulok.tp stil nk jahit gak...heheheh...

setakat ni saja..daaaa

p/s : gmbr manik lain kali jela update..heheheh

Sunday, January 2, 2011

Revolusi Perniagaan Internet
Acara 2-hari bersama jutawan Internet, Irfan Khairi

Friday, September 24, 2010

Simple Highlight


Very simple highlight yet it take days to think out the idea. Customer kata taknak terlalu penuh maniknya kerana taknak nampak mcm mak datin sangat. i try not to use sequin but it dont look nice. so...terpksa jugala guna sequin supaya bunganya timbul. Nasib baik customer berpuas ati and nk antar lagi baju. Thanks 4 ur support. ;)

Monday, June 7, 2010

Crumble EGG..

Crumble design memang sudah sangat popular dalam dunia sulaman manik. Design yang diilhamkan dr pepari design ini mmg sgt menarik.Saya tidak pernah terlintas untuk belajar menjahit design ni sebab saya rasa ia perlukan kreativiti.Sesuatu yang tidak ada dalam diri sya. Tapi atas permintaan one of my BFF, saya belajar la jugak. Belum siap sepenuhnya. Just untuk tatapan yang menyinggah. Hmm..mengapa saya namakan crumble saya sebagai crumble egg?

Maaf ya Puan Umi, bkn mau merosakkan nama design anda. Salahkan kawan sy yang memanggil design anda sebagai scramble dan bukannya crumble.Kebtulan pulak baju ni warnanya kuning.Jadi terhasilla crumble EGG..hehehehe.So happy viewing ;)

Wednesday, June 2, 2010

Lady In Turquoise

I just use 2 color for this clotheS.Various blue and green color. I'm sure you guys already figure out what color will you get if you combine this 2 color. So i present to you...Lady In Turquoise...;)
Happy viewing..;)

Thursday, May 13, 2010

Transformation to pink lady..2nd chapter..


Ini la dia baju yg telah diubah..dari manik2 color hitam kepada color pink.Saya takde mengaplikasikan sebarang design yang baru pada baju ni.Cuma guna bunga2 kecik, kristal n manik tabur.Punyela berdebar2 nk tau reaksi membe...smpaikan saya tak benarkan dia bukak baju tu di depan saya..heheheh. Tapi alhamdulilah...dia berpuas hati.lega..;)